smarowidło z cebulą i majerankiem...

0 (0 ocen)

  • Łatwy

takie smarowidło-smaluszek jest smaczniejsze od niejednej kupnej wędliny...SMACZNEGO!!!

  • Łatwy

Składniki:


  • - podgardle wieprzowe: 50 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - pieprz mielony: 1 łyżeczka
    - sól morska: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 łyżka
    - smalec kostka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Skwarki Pasty

Smarowidło z cebulą i majerankiem... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap wytapiania 1. ** podgardle świeże zmielić w maszynce do mięsa na drobnych oczkach

    ** na rozgrzaną głęboką patelnię włożyć zmielone podgardle i mieszając co jakiś czas wytapiać

    ** gdy zaczyna się złocić wsypać pokrojoną cebulę, pieprz, sól, majeranek i dalej wytapiać z 15 minut mieszając

    ** na koniec włożyć całą kostkę smalcu - jak smalec się stopi przelać smarowidło do miski

    ** zostawić do wystygnięcia i schować potem do lodówki....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować