smarowidło kanapkowe z łososiem

4.5 (189 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam pasty kanapkowe, zwłaszcza te rybne. Ta z łososia jest bardzo delikatna, ale rzodkiewka i ogórek dodały jej wyraźnego smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 puszka łososia w oleju (lub kawałek wędzonego)
    4 jajka
    2 łyżki majonezu
    5-6 rzodkiewek
    2 ogórki konserwowe
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Smarowidło kanapkowe z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i obrać. Jajka, łososia i majonez zblenderować na pastę. Ogórki i rzodkiewki pokroić w półplasterki, koperek posiekać. Wymieszać je z pastą i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować