Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jesli lubicie smarowidełka do pieczywa - koniecznie spróbujcie tej własnie wersji - jest naprawdę pyszna

  • 30 min

Składniki:



  • plaster dyni
    1 pomidor
    100g twarogu chudego
    łyżka majonezu
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz biały
    łyżka oleju z orzechów włoskich
    szczypta oregano

Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plaster dyni oraz pomidora układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w 180st (grzanie góra dół) do miękkości dyni - można to zrobić przy okazji pieczenia np np chleba czy ciasta. Upieczone i ostudzone warzywa obieramy ze skórki i wrzucamy do misy blendera. Dodajemy twaróg, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe skłądniki, miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy