Smarowidełko do chleba.

4.5 (162 ocen)

Pyszne na kanapki.

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    3-4 ząbki czosnku
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Smarowidełko do chleba. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy,czosnek przeciskamy przez praskę.Mięso mieszamy dokładnie z czosnkiem,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotowe mięso wkładamy do słoików i zakręcamy.
  • Ugotowane. 2. Gotujemy w garnku z wodą około 3 godziny.Zawsze woda musi być powyżej mięsa.Po tym czasie wyjmujemy słoiki i studzimy.

Porady

Z porcji wyszło mi 4 takie słoiczki jak na zdjęciu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować