Smalec z rydzami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wspaniały smalec o niezwykłym smaku, który na długo zapada w pamięć.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg zmielonej słoniny
    2 czerwone cebule
    1 ząbek czosnku
    1 kwaśne jabłko
    200 g świeżych rydzów
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smalec z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na łyżce zmielonej słoniny podsmażamy drobno posiekaną cebulę z oczyszczonymi rydzami. Następnie dodajemy resztę smalcu i gotujemy na wolnym ogniu przez godzinę, co jakiś czas mieszając.

    Dodajemy starte jabłko bez skórki, czosnek oraz czosnek niedźwiedzi. Wyłączamy i zostawiamy na całą noc.

    Następnego dnia jeszcze raz smażymy przez dwadzieścia minut, przelewamy do niewielkich naczynek, podajemy z pieczywem i marynowanymi kurkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Rydze Smalec

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować