SMALEC DOMOWY-SMAROWIDŁO

4.5 (153 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

pyszny z ogórkiem kiszonym swojskim

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 KG ŁADNEJ GRUBEJ SŁONINY POKROJONEJ W KOSTKĘ
    25 DAG WĘDZONEGO BOCZKU POKROJONEGO W KOSTKĘ
    2-3 DUŻE CEBULE DROBNO POKROJONE W KOSTECZKĘ
    SÓL, PIEPRZ ZIOŁOWY
    MAJERANEK
    LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smalec domowy-smarowidło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smalec Domowy- smarowidło 1. POKROJONĄ SŁONINĘ WRZUCIĆ DO GARNKA, WYTOPIĆ SMALEC, NA POCZĄTKU CZĘSTO MIESZAJĄC, SKWAREK NIE RUMIENIĆ.
    DODAĆ POKROJONY BOCZEK, PODSMAŻYĆ, DODAĆ CEBULE, ZESZKLIĆ JĄ/OK. 15 MINUT/
    DODAĆ CZOSNEK, WYMIESZAĆ I ZESTAWIĆ Z OGNIA, ABY GO NIE PRZYPALIĆ, BO SMALEC BĘDZIE GORZKI
    DOPRAWIĆ DO SMAKU W/W PRZYPRAWAMI. WYMIESZAĆ I WYSTUDZIĆ.KIEDY ZACZNIE KRZEPNĄĆ NALEŻY PRZEMIESZAĆ KILKA RAZY, ABY SKWARKI RÓWNOMIERNIE SIĘ ROZŁOŻYŁY W TŁUSZCZU.
    ZIMNY ZAJADAĆ Z PAJDĄ CHLEBA I SWOJSKIM OGÓRKIEM KISZONYM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować