Smakołyk na krakersach

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dużo czasu spędzam w kuchni, gotując przysmaki dla męża i dzieci.

Składniki:

  • ● 3 paczki herbatników
    ● 2 paczki krakersów
    ● puszka mleka skondensowanego słodzonego
    ● 1/2 l śmietany 36-proc.
    ● 2 op. śmietan-fiksa
    ● 1/2 gorzkiej czekolady
    ● 3 szkl. mleka
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● cukier waniliowy
    ● 8 łyżek mąki
    ● jajko
    ● żółtko
    ● 1,5 masła
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Smakołyk na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko skondensowane gotujemy
    w puszce 2,5 godz. na
    karmel, studzimy. Gotujemy 2
    szkl. mleka z cukrami. Pozostałe
    mleko mieszamy z mąką,
    jajkiem i żółtkiem. Wlewamy
    do gotującego się mleka,
    chwilę gotujemy. Zimne ucieramy
    z masłem.
  • 2. W prostokątnej blasze
    układamy: herbatniki, krem,
    krakersy, karmel, krakersy,
    śmietanę ubitą z fiksem. Posypujemy
    czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować