Ciasto nazwałam pod taką nazwą gdyż zrobione jest z ziaren pszenicy w miodzie.Ciasto smakuje rewelacyjnie,jest pyszne znikło w mgnieniu oka,zaletą jest również to że jest bez pieczenia.Robi sie je szybciutko.
60 min
Składniki:
składniki - 350 gr. śmietany 30%,250 gr. serka mascarpone,2 czekolady mleczne lub gorzkie,2 czekolady białe,3 szklanki pszenicy w miodzie + 1/2 szklanki ,herbatniki petitki, cukier puder 1 łyżeczka.
Smakołyk miodowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.200 gr. śmietany ubić na sztywno z 1 łyżeczką cukru pudru, dodać roztopioną w kąpieli wodnej ,ostudzoną białą czekoladę,dodać serek mascarpone oraz 3 szklanki pszenicy w miodzie.
2.150 gr. śmietany ubić na sztywno doda rozpuszczoną i ostudzoną mleczną lub gorzką czekoladę.u mnie (czekolada gorzka )
3.Blaszkę o wymiarach 25/30 cm wyłożyć petitkami ,nałożyć białą masę ,przykryć petitkami .Petitki posmarować ciemną masą ,na górę rozsypać 1/2 szkl. pszenicy. Ciasto włożyć do lodówki do schłodzenia.
Komentarze