SMAKI LATA- zapiekanka

0 (0 ocen)

  • 2 min

Ważne jest, aby nie popaść w rutynę, dlatego staram się urozmaicać kolacje. O tej porze roku w ogrodzie znajdziemy skarby, które można wkomponować do naszego menu.

  • 2 min

Składniki:

  • - chleb
    - cukinia
    - papryka
    - pomidor
    - kiełbasa zwyczajna
    - ser żółty
    - masło
    - ketchup

Smaki lata- zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb smarujemy masłem. Kładziemy na chleb plasterki kiełbasy zwyczajnej oraz startą na dużych oczkach, odciśniętą z puszczonego soku cukinię i paprykę. Następnie na nasze kanapki kładziemy cienkie plasterki pomidora oraz na wierzch po plastrze żółtego sera. Wstawiamy do mikrofalówki na 3 minuty. Po wyłożeniu smarujemy ketchupem.

Porady

Jeśli ktoś tak lubi to może ketchupem posmarować przed włożeniem do mikrofalówki albo zastąpić ketchup np sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy