Smaczne kąski w krakersach

5 (143 ocen)

Czasem lubię nieco urozmaicić zwykłe kotleciki.

Składniki:

  • 1/2 kg filetu z piersi kurczaka,
    całe opakowanie przyprawy Gyros,
    duży jogurt naturalny,
    2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
    10 dag krakersów,
    olej do smażenia,
    ser.
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Koreczki

Smaczne kąski w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Przyprawę zmieszac z jogurtem oraz posiekanym czosnkiem. Marynatą zalać mięso, przykryć i odstawić na 3-4 godz. do lodówki. Krakersy włożyć do foliowego worka, szczelnie zamknąć i rozgnieść za pomocą kuchennego wałka. Kurczaka obtoczyć w krakersach i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, na piękny złoty kolor. Przełożyć plasterkami zwiniętego sera lub udekorować wyciętymi z sera wzorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować