1.BISZKOPT : białka ubijamy na sztywno, potem dodajemy żółtka, cukier, mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, kakao, wodę i olej. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Wylewamy na blachę i pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
2.KREM TOFFI : Margarynę ubijamy dodając po 1 łyżce skondensowanego mleka o smaku toffi.
3.SŁONECZNIK : Margarynę rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy mleko, cukier i łuskany słonecznik. Dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy pergaminem i wylewamy masę słonecznikową. Zapiekamy około 20 minut w piekarniku aż masa przybierze złoty kolor.
4.ŚMIETANA : Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem
5.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem
Na upieczony biszkopt wykładamy krem TOFFI, później masę słonecznikową kruszymy na masę toffi, a na sam wierzch wykładamy ubitą śmietanę.
Komentarze