Słoneczna zupa Nigelli

0 (0 ocen)

Przepis - zmodyfikowany przeze mnie pochodzi z książki "Kuchnia" Nigelli Lawson

Składniki:

  • - 1l bulionu ( może być z kostki ale lepiej jak został Wam rosół z poprzedniego dnia)
    - 0,5 kg kukurydzy cukrowej - można ją dostać mrożoną
    - 1 żółta papryka
    - 1 czerwona papryka
    - łyżka masła
    - sól, pieprz, gałka muszkotałowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Słoneczna zupa nigelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu wrzucamy kukurydzę i doprowadzamy rosół do wrzenia. Kiedy osiągnie wymaganą temp. zmniejszamy ogień - ma się gotować na wolnym ogniu jakieś pół godziny. W tym czasie obie papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kawałeczki. Podsmażamy je na łyżce masła do miękkości i wrzucamy do kukurydzy. Kiedy kukurydza będzie miękka, wszystko razem miksujemy i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Nie żałujcie zwłaszcza gałki- wspaniale podkreśla smak:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować