Słone precelki z kminkiem

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest to stary przepis mojej babci. Precelki są niedrogie i smaczne. Możemy je podać jako dodatek do barszczu. Świetnie się nadają do chrupania jak paluszki.

Składniki:

  • 1 kg mąki
    3 żółtka
    szczypta soli
    2 dag drożdży
    1 łyżka masła
    1 torebka kminku
    mleko do wyrobienia ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Słone precelki z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy żółtka, kminek, sól oraz masło. Dodajemy również rozpuszczone w 2 łyżkach mleka drożdże.
  • 2. Odrobiną mleka zalewamy ciasto i zagniatamy, a następnie formujemy z niego precelki lub wałeczki grubości palca. Precelki pieczemy w piekarniku w temp. 180 °C ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Kminek Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować