Słodko-pikantne udka

4.99 (186 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Chrupiące udka w musztardowo-miodowej marynacie....

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 6 ćwiartek kurczaka
    4 łyzki musztardy węgierskiej
    1 łyzka płynnego miodu prawdziwego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyzeczka czosnku granulowanego
    sok z 1 wyciśniętej cytryny
    2 łyżki ulubionych ziół u mnie( majeranek,natka pietruszki suszona rozmaryn)
    sól do smaku
    szczypta papryki ostrej do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słodko-pikantne udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy osuszamy. Przygotowujemy marynatę:Musztardę przekładamy do miseczki dodajemy miód płynny,oliwę z oliwek ,wyciśnięty sok z cytryny,oraz przyprawy mieszamy .
    Mięso solimy z każdej strony,smarujemy marynatą musztardową mięso z każdej strony i zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Po czym wyciągamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 70 min ( w zależności od wielkości ćwiartek)w temp
    180-190 *c
    Aż skórka na mięsie będzie chrupiąca w czasie pieczenia odwrócić mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować