Słodko ostry indyk

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 35 min

Danie jest smaczne i można je zrobić na wiele sposobów np polecam również latem nad ogniskiem w kociołku.

  • 1 godz. 35 min

Składniki:

  • składniki:
    4 udka z indyka
    1 szklanka bulionu
    1 szklana wytrawnego wina
    1 łyżka miodu
    2 cebule
    1 papryczka jalapeno
    4 łyżki oleju
    3 łyzki magi
    sól, pieprz, papryka słodka

Słodko ostry indyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obtoczyć w mące nastepnie obsmażyć do uzyskania złotego koloru.

  • Słodko-ostry indyk 2. Usmażone udka przełożyć do naczynia żaroodpornego wlać olej, mage, miód, przyprawić pieprzem solą i papryką słodką dodać pokrojona papryke jalapeno oraz grubo posiekaną cebule na koniec wlać bulion. Dusić wszystko pod przykryciem 60min w piekarniku w temperarturze 180 stopni
  • 3. Po upływie czasu wlać wino i smażyć bez przykrycia ok 30min do momentu wyparowania wszystkiego płynu.
  • 4. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i smażonym kalafiorem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy