Słodkie usta

0 (0 ocen)

  • 60 min

Finezyjny wygląd i cudowny smak.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 margaryna
    ½ szklanki Cukru
    2-3 łyżki wody
    3 czubate łyżki kakao
    Półtora szklanki mąki
    5 jajek
    1 czubata lyżeczka proszku do pieczenia
    200 g biszkoptów
    Słoiczek marmolady

    Na wierzch:
    Cukier puder lub polewa czekoladowa

Słodkie usta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małe biszkopty smarujemy marmoladą i sklejamy z drugim biszkoptem. Tak robimy z pozostałymi.
    Margarynę, cukier, wodę, kakao rozpuszczamy w garnku i studzimy.
    Mąke, proszek do pieczenia mieszamy, dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy wcześniej przygotowaną mase czekoladową. Na koniec delikatnie dokładamy piane z białek i mieszamy( drewnianą łyżką). Formę prostokątną(22x27cm) wykładamy papierem do pieczenia, na to polowe ciasta. Układamy wcześniej wykonane biszkopty na cieście( jeden obok drugiego) i dociskamy. Wylewamy resztę ciasta. Pieczemy około 40 min w 175 stopniach.

Porady

Najlepiej smakuje po około 2 dniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy