Słodki smoczek

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten tort zrobiłam na chrzciny mojej córeczki. Wzbudził zachwyt.

Składniki:

  • Ciasto:
    12 jajek
    ● 2 szkl.cukru
    ● 3 szkl. mąki
    ● 12 łyżek oleju
    ● 4 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 2 łyżki kakao.

    Kremy:
    2 czekoladowe
    ● 2 waniliowe
    ● 1 truskawkowy
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Słodki smoczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy biszkopt. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Pieczemy po 30 minut w temperaturze 180 °C. Studzimy.
  • 2. Ciasta przekrawamy na pół, układamy na przemian: jasny, ciemny. Z biszkopta wycinamy kształt smoczka. Ze skrawków układamy uchwyt tarczy. Warstwy przekładamy na przemian kremem czekoladowym i waniliowym. Część kremu zostawiamy do dekoracji, schładzamy.
  • 3. Dekorujemy, wyciskając kuleczki z kremu strzykawką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować