Słodki piesek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Słodkiego pieska zrobiłam dla kuzyna na urodziny. Był bardzo zadowolony, bo tort smakował wyjątkowo.

Składniki:

  • Biszkopt:
    10 jajek
    10 łyżek cukru
    10 łyżek mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    tłuszcz do blachy

    Masa:
    3 op. kremu truskawkowego do tortów
    1,5 l mleka
    2 op. polewy czekoladowej
    wiórki kokosowe
    2 wisienki
    niebieski cukrowy pisak do namalowania obroży
    1 drażetka czekoladowa na nosek

Słodki piesek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek ubijamy pianę. Mieszając, dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier. Ciasto wlewamy do dużej natłuszczonej blachy, pieczemy.
    Studzimy i wycinamy pieska. Przekrawamy na 3 części.
  • 2. Mleko ubijamy z kremami w proszku. Przekładamy ciasto i oblewamy polewą. Z kremu robimy oczka, z wiórków i wisienek pyszczek, malujemy obrożę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy