Słodka teściowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt ciemny.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i delikatnie wymieszać. Wylać na formę do pieczenia- dużą blachę. Piec w temp. 180°C ok. 30-40 min.
2.Jasne ciasto.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać wiórka kokosowe, mak, proszek do pieczenia i lekko wymieszać. Piec w temp. 180°C przez 30 minut.
3.Masa.
Mleko i cukier waniliowy przelać do garnka. Wymieszać żółtka ze śmietaną, wlać do gotującego się mleka. Odstawić na ok. 30 min. Odcedzić przez gęste sito. Utrzeć masło z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać.
4.Wierzch ciasta.
Rozpuścić galaretki w 2 szklankach wrzątku. Pokroić brzoskwinie w cienkie plastry.
Komentarze