Słodka papryka z pikantnym nadzieniem

0 (0 ocen)

Uwielbiam pikantne dania a w szczególności te z chili. Tym razem postanowiłam słodką paprykę podać z farszem zawierającym ostrą paprykę, wyszło naprawdę smacznie :)

Składniki:

  • 2 duże papryki ramiro
    150 g kaszy jęczmiennej
    zielona papryczka chili
    pół czerwonej cebuli
    pół łyżeczki soli
    łyżeczka masła
    łyżka zielonego tabasco
    ser feta jako dodatek, ilość wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słodka papryka z pikantnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukaną kaszę zalewamy 300 ml wody, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.

    Doprowadzamy do zagotowania po czym zmniejszamy ogień na najmniejszy i przykrywamy.

    Gotujemy przez 15 minut bez odkrywania.
  • 2. Papryki przekrawamy i krótko podsmażamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
  • Słodka papryka z pikantnym nadzieniem 3. Do ugotowanej kaszy dodajemy tabasco, posiekaną cebulę i posiekane chili.

    Mieszamy i nadziewamy papryki.
  • Słodka papryka z pikantnym nadzieniem 4. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

    Podajemy z serem feta.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kasza jęczmienna Papryka Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tortilla z pikantnym nadzieniem

To może cię zainteresować