Słodka Arkada

4.5 (166 ocen)

To ciasto ładnie wygląda i zawsze się udaje

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    1 szkl cukru kryształu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ¾ szkl mąki pszennej
    2-3 łyżeczki kakao
    Dodatkowo:
    Biszkopty okrągłe
    Powidło śliwkowe lub nutella
    wafel

    Masa:
    ½ l mleka
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    Cukier do smaku
    Kostka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słodka arkada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okrągłe biszkopty sklejamy po 2 np. powidłem śliwkowym lub nutellą
    Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko zamieszać. Połowę ciasta wylać na blachę na nie ułożyć biszkopty (1 obok drugiego na całej blasze) i zalać pozostałym ciastem. Upiec.
  • 2. Ugotować budyń, dodając cukier do smaku. Masło utrzeć i stopniowo łączyć z przestudzonym budyniem.
  • 3. Przełożenie ciasta:
    Wafel-masa-biszkopt- masa-wafel
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować