• Słodka Arkada

    Dodane przez: anet

  • To ciasto ładnie wygląda i zawsze się udaje

  • Składniki

    Biszkopt:
    6 jaj
    1 szkl cukru kryształu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ¾ szkl mąki pszennej
    2-3 łyżeczki kakao
    Dodatkowo:
    Biszkopty okrągłe
    Powidło śliwkowe lub nutella
    wafel

    Masa:
    ½ l mleka
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    Cukier do smaku
    Kostka masła

  • Sposób przygotowania

    1.

    Okrągłe biszkopty sklejamy po 2 np. powidłem śliwkowym lub nutellą Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko zamieszać. Połowę ciasta wylać na blachę na nie ułożyć biszkopty (1 obok drugiego na całej blasze) i zalać pozostałym ciastem. Upiec.

    2.

    Ugotować budyń, dodając cukier do smaku. Masło utrzeć i stopniowo łączyć z przestudzonym budyniem.

    3.

    Przełożenie ciasta: Wafel-masa-biszkopt- masa-wafel

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, mama_mnie_nauczyla
  • 3 komentarze

    • Gość
      2012-07-27T10:12:39+02:00 gość IP: 83.24.*.*
      To jest zmienione trochę ciasto"Usta Adama" siostry Anastazji!
    • anet
      2012-07-27T16:16:46+02:00 anet
      Być może, nie mam tej książki a przepis mam od koleżanki
    • Konto nieaktywne
      2012-10-02T19:31:49+02:00 Konto nieaktywne
      CO TAM NAZWA, WAŻNE, ŻE EFEKT KOŃCOWY JEST THE BEST

Dodane przez: anet

anet 47

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-26T22:12:25+02:00

1066 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »