Śliwkowe ciasto jogurtowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Idealnie mięciutkie i puszyste. Przesycone smakiem i zapachem jesiennych śliwek, oprószone cukrem pudrem. Jest to przeróbka przepisu Aleksandry.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - jogurt naturalny: 300 gramów
    - mąka pszenna: 2.5 szklanki
    - jajko kurze,: 4 sztuki
    - cukier: 100 gramów
    - cukier puder: 20 gramów
    - przyprawa do piernika: 1 łyżeczka
    - masło: 1 łyżka
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - śliwki świeże: 400 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Śliwkowe ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą.
    Odstawiłam na bok.
    Zmieszałam mikserem wszystkie składniki, oprócz śliwek oraz cukru pudru.
    Wlałam do tortownicy wcześniej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
    Umyte i pozbawione pestek śliwki przekrajałam na pół i układałam na cieście
  • 2. Piekłam 40 minut w 180 stopniach C, jeszcze ciepłe wyjęłam z tortownicy i posypałam cukrem pudrem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować