Śliwki w boczku.

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka przystawka.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - boczek w plastrach: 6 sztuk
    - śliwki świeże: 6 sztuk
    - migdały ze skórką: 6 sztuk
    - olej do smażenia - opcjonalnie: 2 łyżki

Śliwki w boczku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śliwki w boczku 1. Śliwki umyć,każdą naciąć i usunąć z niej pestkę.W miejsce pestki włożyć migdał,ścisnąć śliwkę.Na każdym plastrze boczku ułozyć śliwke i ciasno zwinąć.
    Jeśli ktoś się boi,że podczas pieczenia lub smażenia roladki się rozpadną może spiąć je wykałaczką.
    Tak przygotowane roladki smazymy na rozgrzanym tłuszczu lub pieczemy do momentu zarumienienia sie boczku.
    Gościom sugerujemy,że roladki są całkowicie jadalne wraz z "pestką":)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy