Ślimaki z ciasta francuskiego

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

Pyszna przekąska lub pomysł na drugie śniadanie. Roladki idealnie sprawdzają się też podczas spotkania z rodziną lub znajomymi.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    150 g wędliny w plastrach,
    200 g sera żółtego,
    8 łyżek ketchupu.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto smarujemy ketchupem 1. Ciasto smarujemy równomiernie ketchupem.
  • Na cieście układamy wędlinę. 2. Na posmarowanym cieście układamy wędlinę oraz ser żółty (w plastrach lub starty na tarce o grubych oczkach). Ciasto ciasno zawijamy i wstawiamy do lodówki na 15 min.
  • Roladę kroimy w plastry grubości 1-2 cm. 3. Wyjmujemy ciasto i kroimy w plastry grubości 1-2 cm. Układamy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C. Piec przez 15 min. Najlepiej smakują na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować