"Ślimaki" w sosie własnym czyli żołądki drobiowe

4.49 (177 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne żołądki drobiowe. W dzieciństwie nazywałam je ślimakami ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    marchewka
    pietruszka
    sół
    vegeta
    pieprz
    liść laurowy
    ziele angielskie
    dwie łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

"ślimaki" w sosie własnym czyli żołądki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone żołądki drobiowe gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego do miękkości. Następnie dodać startą marchewkę i pietruszkę, doprawić przyprawami, ewentualnie można dodać trochę wody by było więcej sosiku. Zagęścić sos 2 łykami mąki i podgotować jeszcze około 30 minut, by pozbyć się mącznego smaku sosu. Sos idealnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami i surówką z buraczków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować