Ślimaczki z tortilli z salami

4.99 (189 ocen)

Prosta w przygotowaniu i smaczna przekąska do podanie na zimno , idealnie smakuję w połączeniu z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 3 tortille
    100 g. małego pikantnego salami ( jedno opakowanie)
    100g. tartego sera żółtego
    260g. serka twarogowego z ziołami
    parę liści sałaty ( po 1-2 do jednego placka)
    1 duży pomidor
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    1 cebulka dymka
Wystaw ocenę:

4.99 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Ślimaczki z tortilli z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli obficie smarujemy po całości serkiem twarogowym , posypujemy serem żółtym.
    Kładziemy po 6-8 plasterków salami , sałatę, ok. łyżki szczypiorku oraz pokrojonego w kostkę pomidora.
    Zwijamy dwa boki do środka a następnie w rulon.
    Gotowe tortille kroimy w 3-4 cm. paski.
    Cebulkę siekamy drobno.
    Gotową przystawkę posypujemy resztą szczypiorku oraz cebulką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować