Ślimaczki z suszonymi pomidorami, oliwkami i fetą

4.5 (163 ocen)

  • Łatwy

Jak zwykle kiedy dopada mnie ochota na słoną przekąskę ciasto francuskie sprawdza się idealnie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 0.5 opakowania
    - oliwki czarne: 7 sztuk
    - suszone pomidory: 4 sztuki
    - feta: 80 gramów
    - bazylia liście: 8 sztuk
    - pieprz: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Ślimaczki z suszonymi pomidorami, oliwkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę pokruszyć widelcem, pomidory i oliwki pokroić w malutką kostkę, bazylię posiekać.
    Rozwinąć ciasto francuskie, położyć na nim fetę i pozostałe dodatki, oprószyć pieprzem. 

    Ciasto zwinąć jak naleśnik i pokroić je w plastry.

    Ślimaczki położyć na blaszce i spłaszczyć, posmarować rozkłóconym jajkiem. 

    Piec w 190' ok. 15 minut.
    Smacznego! 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować