Ślimaczki z serem i rodzynkami

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Szybkie w przygotowaniu i łatwe ślimaczki nadziewane serem.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - ciasto francuskie
    - 20 dag sera białego
    - 1 jajko
    - 10 dag rodzynek
    - 3 łyżeczki cukru
    - 2 łyżeczki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ślimaczki z serem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozłożone ciasto francuskie z serem i rodzynkami 1. Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Ser mielimy w maszynce, rozłożone ciasto smarujemy mielonym serem, następnie posypujemy ser cukrem i rozkładamy rodzynki.
  • Zwinięte ciasto kroimy na mniejsze kawałki 2. Przygotowane ciasto, zwijamy w rulon kroimy na mniejsze kawałki - układamy na posmarowaną blaszkę.
  • Pokrojone kawałki smarujemy białkiem 3. Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Rodzynki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować