Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką

5 (149 ocen)

  • 30 min

szybko i smacznie

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na podwójną porcję:

    2 ciasta francuskie
    30 dag szynki
    ser żółty
    ketchup
    suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
    jajko
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć, posmarować ketchupem, posypać ziołami i startym serem żółtym. Na to wszystko pookładać plasterki szynki. Wszystko zwinąć w rulon. Jajko roztrzepać i posmarować nim ciasto. Kroić w plastry. Ułożyć je na płasko na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w temp. około 200 stopni jakieś 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować