Ślimaczki z borówkami, serkiem homogenizowanym i jabłkiem

4.49 (179 ocen)

  • 45 min

Szybki i niedrogi sposób na deser :)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    około 70 g borówek amerykańskich
    3 średnie jabłka
    2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ślimaczki z borówkami, serkiem homogenizowanym i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki z borówkami, serkiem waniliowym i jabłkiem 1. 1. Oba płaty ciasta francuskiego rozwijamy i smarujemy serkiem waniliowym i nakłuwamy widelcem.
    2. Na jeden płat ciasta wykładamy borówki, a następnie zwijamy w luźny rulon.
    3. Na tarce ucieramy jabłka,które następnie wykładamy na drugi płat ciasta francuskiego, zwijamy w luźny rulon.
    4. Oba rulony dzielimy na plastry o grubości około 2 cm.
    5. Wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i wkładamy do nagrzanego do 220°C piekarnika.
    6. Pieczemy około 20 min. do zarumienienia się ciasta.
    7. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
    SMACZNEGO :)

Porady

Borówki i jabłka można zastąpić innymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować