• Ślimaczki śledziowe

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • Przepis przysłała Aneta Szydłowska

  • Składniki

    - płatki śledziowe w oleju: 10 sztuk
    - korniszony: 3 sztuki
    - jajka na twardo: 6 sztuk
    - słoiczek sosu tatarskiego: 1 sztuka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Płaty śledziowe smarujemy sosem, na każdym układamy połówki jajek oraz 1/5 ogórka, którego wcześniej kroimy wzdłuż.

    2.

    Śledzie zwijamy w ślimaczki i spinamy wykałaczką. Możemy włożyć kawałek czerwonej papryki.

    3.

    Na półmisek wykładamy cienką warstwę sosu, układamy ślimaczki i polewamy sosem. Dekorujemy jajkiem i gałązkami natki.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    lato, zima, wiosna, kuchnia polska, jesień, korniszony, jajka na twardo, PRZYJĘCIE DLA DZIECI, imprezy, płatki śledziowe w oleju
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7037

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-01-20T16:23:42+01:00

74 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »