Ślimaczki śledziowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię robić proste dania. Na pomysł ślimaczków wpadłam przy okazji rodzinnej imprezy. Chciałampodać coś oryginalnego.

Składniki:

  • ● 10 płatów śledziowych w oleju
    ● 3 korniszony
    ● 6 jajek na twardo
    ● słoiczek sosu tatarskiego

Ślimaczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe smarujemy
    sosem, na każdym układamy
    połówki jajek oraz 1/5
    ogórka, którego wcześniej
    kroimy wzdłuż.
  • 2. Śledzie zwijamy w ślimaczki
    i spinamy wykałaczką.
    Możemy włożyć kawałek
    czerwonej papryki.
  • 3. Na półmisek wykładamy
    cienką warstwę sosu, układamy
    ślimaczki i polewamy
    sosem. Dekorujemy jajkiem
    i gałązkami natki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy