Ślimaczki

5 (171 ocen)

  • 30 min

Szybkie i pyszne ślimaczki z cista francuskiego.

  • 30 min

Składniki:

  • * 10 plastrów szynki konserwowej
    * 10 plastrów żółtego sera, opcjonalnie serek topiony lub pleśniowy
    * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    * opakowanie cista francuskiego
    85łyżek ketchupu
    *sól, koperek, bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Z koncentratu, ketchupu i przypraw robimy sos pomidorowy
    * Smarujemy nim płat cista francuskiego
    * Układamy kolejno plastry szynki a na niej plastry sera
    * Zawijamy w rulon
    * Kroimy na plastry grubości ok. 2 cm i układamy na blachę
    * Pieczemy w temp. 180 stopni z termoobiegiem do uzyskania rumianego koloru
    * Po przestudzeniu można konsumować ;)

Porady

Ślimaczki po upieczeniu należy przestudzić, bo będą bardzo miękkie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować