Śledziowo-jajeczna pasta na kanapki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Odmiana dla zwykłych kanapek.

  • 15 min

Składniki:

  • jajka 3 sztuki
    śledź po gdańsku w oleju 2 puszki
    cebula 1 sztuka
    chrzan tarty ze słoika 1 łyżka
    musztarda miodowa 2 łyżeczki
    majonez 3 łyżki
    sól i pieprz (do smaku)
    szczypiorek

Śledziowo-jajeczna pasta na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo. Ścieramy je ostudzone na tarce - na grubszych oczkach.
  • 2. Śledzia po gdańsku w oleju dokładnie osączamy, wyjmujemy ewentualne ości (grzbiet) i rozdrabniamy widelcem.
  • 3. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Szczypiorek kroimy.
  • 4. Śledzia, jajka, szczypiorek, cebulę, majonez, chrzan i musztardę łączymy razem. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy