Śledziowe Babeczki

5 (192 ocen)

Babeczki są pyszne,o delikatnym smaku.Polecam :)

Składniki:

  • 3 filety matjas w oleju
    3 płaty papryki konserwowej
    2 jajka
    2 łyżki oliwy
    1 mała cebula czerwona
    10 gałązek szczypiorku
    pieprz czarny (wg.uznania)
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledziowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledziowe Babeczki 1. Filety moczymy w zimnej wodzie i osuszamy. Jajka myjemy ,gotujemy na twardo-studzimy i obieramy.Następnie płuczemy je pod bieżącą wodą.Cebule obieramy a szczypiorek płuczemy.Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę a szczypior siekamy.
    Przekładamy do miski dodajemy pieprz,oliwę i mieszamy.Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę żeby składniki sie przegryzły i gotowe.

    Do zrobienia babeczek użyła małych filiżanek o wymiarach 6cm x 6cm,ale również można podać w miseczce dekorując wg.własnego gustu...
    Z tej porcji wychodzi 8 babeczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować