Śledzik w śmietanie

4.5 (198 ocen)

Moja wersja śledzia, będzie idealna jako przystawka na imprezę lub świąteczny stół.

Składniki:

  • 4 filety śledziowe w oleju i occie
    1/2 cebulki
    3-4 ogórki konserwowe
    3 łyżki śmietany 18%
    3 łyżki majonezu
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez

Śledzik w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku, wymieszać. Śledzie opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu w roladki i napełnić sosem. Podawać udekorowane koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Śmietana Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować