Śledzik na raz z oregano

5 (197 ocen)

Taki śledzik idealnie sprawdzi się jako przystawka na domowych imprezach. Bo wiadomo rybka lubi pływać…

Składniki:

  • 3 płaty śledzi marynowanych w oleju a’la Matjas
    1 cebula
    2 łyżki keczupu pikantnego
    Sól
    Pieprz
    Oregano
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Śledzik na raz z oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledzi marynowanych osączamy z oleju. Kroimy w plastry (około 1 cm). Połowę cebulki siekamy w piórka, drugą połowę w bardzo drobną kosteczkę. Śledzie mieszamy z cebulką, dodajemy keczup, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy aby smaki dokładnie się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować