Śledzie ziołowe

5 (196 ocen)

Pyszne i aromatyczne :)

Składniki:

  • 4-5 matiasów
    4 cebule
    sól ziołowa
    oliwa
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie ziołowe 1. Śledzie namoczyć w wodzie z mlekiem najlepiej na całą noc. Cebulkę drobno posiekać, posypać solą ziołową, zalać oliwą i dokładnie wymieszać. Śledzie pokroić w dwucentymetrowe paski i wymieszać z cebulą. Odstawić do lodówki, aby się przegryzły.

Porady

Pokrojoną cebulę można przelać na sitku wrzątkiem, aby straciła ostrość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować