śledzie z zalewie octowej

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

przepis ten dostałam od tesciowej , moj mąz bardzo lubi te ryby i dlatego czesto je robie

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg sledzi tuszek
    mąka kukurydziana
    wegeta , pieprz
    olej do smazenia

    zalewa

    1 szklanka octu
    4 szklanki wody
    lisc laurowy
    ziele angielskie
    1 łyzka soli
    3 łyżki cukru
    2 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Śledzie z zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryby usmazone 1. ryby pluczemy , nastepnie osuszamy i przyprawiamy sola i wegeta, nastepnie obtaczamy w mące i smazymy na głebokim oleju .

    nastepnie robiy zalewę . do garnka wlewamy wode i ocet , wrzucamy lisc luarowy i ziele angielskie oraz pokrojona w paski cebule , sól i cukier , doprowadzamy do wrzenia i kilka minut gotujemy , zalewamy ryby , ktore mozemy wlocyc do słoika . zakrecone ryby po dwoch dniach sa juz dobre do jedzenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować