śledzie z suszonymi grzybami

4.5 (185 ocen)

na Wigilijny stół

Składniki:

  • 6 - 8 sztuk matiasów
    2 garści suszonych podgrzybków
    3 cebule
    sól, pieprz, olej

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby moczyłam przez całą noc, odcedziłam. Matiasy moczyłam przez 3-4 godziny. Cebulkę obrałam, pokroiłam w piórka, zeszkliłam na oleju, ściągnęłam z patelni.Grzybki pokroiłam w paseczki, podsmażyłam na oleju. Dodałam co cebulki, wymieszałam, pozostawiłam do wystygnięcia. Śledzie pokroiłam w kawałki. Do słoja naprzemiennie, warstwami wkładałam śledzie przesypując cebulką wymieszana z grzybkami. Każdą warstwę oprószałam pieprzem. Całość zalałam olejem. Odstawiłam do lodówki na całą dobę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Śledzie z suszonymi grzybami

To może cię zainteresować