Śledzie z rodzynkami

4.5 (150 ocen)

  • 15 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy lubiących śledzie.

  • 15 min

Składniki:

  • 60 dag płatów śledziowych
    3 cebule
    ½ szklanki oleju rzepakowego
    2 łyżki octu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki rodzynek
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie 1. Śledzie wymoczyć. Cebule pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości. Następnie dodać ocet, koncentrat i rodzynki- całość dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Wystudzić. Śledzie pokroić ma małe kawałki i przełożyć zaprawą. Wstawić do chłodnego miejsca.

Porady

Najlepiej smakują na następny dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować