Śledzie z rodzynkami

4.51 (190 ocen)

  • 2 godz.

pyszne śledzie w pomidorach, z dużą ilością cebulki, ze słodkim posmakiem rodzynków i miodu

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4-5 filetów śledziowych (a'la matias)
    2 cebule
    2 łyżki miodu
    garść rodzynków
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia cebuli
    przyprawy: tymianek, goździki, czosnek, kolendra, imbir (lub 1 łyżeczka przyprawy do śledzi)
    50ml octu do namoczenia

Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczyć w wodzie z dodatkiem octu ok 2-3 godzin.
    Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać miód, koncentrat, rodzynki i wymieszać, ostudzić.
    W słoiku układać warstwami śledzie, posypać mieszanką przypraw, następnie położyć warstwę cebuli itd.. Słoik zakręcić, wstawić od lodówki na dzień, by smaki się przegryzły.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Rodzynki Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować