Śledzie z pomarańczą, jabłkiem, ogórkiem i majonezem

4.95 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 2 godz. 15 min

Moje wnuki nie przepadają za śledziami. Jednak te z pomarańczą i jabłkiem, zawsze zjadają z apetytem.

  • 2 godz. 15 min

Składniki:

  • 60 dag filetów śledziowych solonych
    1 szkl. mleka
    winne jabłko
    pomarańcza
    kiszony ogórek
    cebula
    4 łyżki majonezu
    łyżka soku z cytryny
    cukier
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.95 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie z pomarańczą, jabłkiem, ogórkiem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiejska patelnia 1. Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2 godziny. Następnie wyjmujemy, osuszamy i kroimy w kawałki.
  • 2. Jabłko, pomarańczę i cebulę obieramy. Wraz z ogórkiem kroimy w kostkę.
  • 3. Majonez mieszamy z sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. Mieszamy z owocami, ogórkiem i cebulą.
  • 4. Śledzie układamy na półmisku i zalewamy sosem. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować