Śledzie z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne danie. Marynowana papryka daje tej potrawie niesamowitego smaku. Danie dla osób, które lubią słodko-kwaśne smaki.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg śledzi marynowanych
    słoik papryki marynowanej
    2 duże cebule
    10 dag rodzynek
    5 łyżek ketchupu
    5 łyżek oleju
    sól, pieprz, cukier

Śledzie z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Rodzynki sparzamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni. Paprykę kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z olejem. Dokładamy posiekane warzywa i rodzynki. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem i cukrem. Układamy warstwami śledzie, warzywa do wykorzystania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Chłodzimy w lodówce, żeby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy