Śledzie z miodem

4.51 (196 ocen)

  • 10 min

Pyszna przekąska na zimno

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg płaty śledziowe,
    5 szt cebula,
    1 kieliszek olej,
    1 słoiczek koncentrat pomidorowy,
    3 szt listek laurowy,
    2 łyżki miód płynny,
    2 łyżki ocet
    pieprz w ziarnach
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe dobrze wymoczyć w kilku wodach, odlać, osączyć, pokroić na kawałki.
    Koncentrat pomidorowy, olej, listki, miód, ocet i pieprz w ziarnach, włożyć do rondla, lekko podgrzać by składniki połączyły się.
    Cebulę usmażyć na złoty kolor i dodać do pozostałych składników, trochę razem poddusić na wolnym ogniu.
    Wszystko dobrze wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować