Śledzie z majerankiem i czosnkiem

4.5 (151 ocen)

Niezwykle aromatyczne śledzie

Składniki:

  • • 50 dag solonych płatów śledziowych
    • majeranek otarty
    • 5 ząbków czosnku
    • 1 duża cebula
    • olej
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z majerankiem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć. Osączyć z wody i pokroić w romby. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Śledzie układać warstwami w słoju przesypując je majerankiem(dość obficie), posypując czosnkiem. Na każdej warstwie ułożyć dodatkowo pokrojoną w piórka cebulkę. Całość zalać olejem. Odstawić na 2-3 dni, żeby smaki się wymieszały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować