Śledzie z kapustą i grzybami

4.49 (192 ocen)

Moje śledzie z kapustą i grzybami

Składniki:

  • 5 płatów śledzia z oleju
    kapusta kwaszona -400 g
    grzyby suszone -8 szt
    cebula -2 szt
    listek laurowy -2 szt
    wegeta
    miód -2 łyżki
    sok z cytryny -2 łyżki
    olej rzepakowy
    pieprz w ziarnkach
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe pokroić na kawałki.
  • 2. Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
  • 3. Grzyby dobrze wymoczone pokroić drobniutko ,dodać do rondla,podlać olejem. Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą,listkiem i pieprzem.
  • 4. Cebulę obrać,pokroić w pół plastry,zrumienić na tłuszczu,dodać do kapusty.
  • 5. Na samym końcu do gotowej kapusty z grzybami,dodać miód i sok z cytryny. Chwilę jeszcze poddusić. Doprawić do smaku,ostudzić.
  • 6. Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami,odstawić na noc w chłodne miejsce.
  • 7. Wykładać śledzie na talerzyki z kapustą i grzybami,udekorować ogórkiem kwaszonym i jabłkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować