Śledzie z cebulką i koperkiem

4.5 (192 ocen)

Pyszne śledzie na przekąskę.

Składniki:

  • 0,5 kg solonych śledzi
    mleko lub woda do wymoczenia

    3 cebule
    1 pęczek koperku
    1/3 szklanki octu
    2/3 szklanki wody
    1 łyżeczka cukru
    1 liść laurowy
    1 ziele angielskie
    2 ziarenka pieprzu

    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez Przekąski

Śledzie z cebulką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie śledzi 1. Śledzie wymocz w mleku lub wodzie ok 2 godz. Po wymoczeniu, odcedź, osusz, pokrój na kawałki.
  • Przygotowanie cebuli. 2. Cebulę obierz, przekrój na połowę, pokrój w piórka. Do garnka wlej wodę, ocet, dodaj cukier, liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, zagotuj, dodaj cebulę. Gotuj aż cebula zmięknie. Przecedź, ostudź.
  • Przygotowanie śledzi 3. Koperek, opłucz, osusz, posiekaj. Do miski włóż śledzie, dodaj ostudzoną cebulę, posiekany koperek. Majonez wymieszaj ze śmietaną, wlej do śledzi.
  • Smacznego! 4. Dokładnie wymieszaj. Przypraw świeżo zmielonym pieprzem. Włóż do słoików i pozostaw w lodówce na całą noc. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Koper Śledzie Śmietana Sola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować