ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I GROSZKIEM

4.5 (181 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Śledzik doskonała przystawka do wódeczki.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 filetów śledziowych solonych
    2 cebule cukrowe
    1 puszka zielonego groszku
    Składniki sosu:
    0,5 litra oleju słonecznikowego
    1 łyżka drobnego cukru
    1 łyżka musztardy miodowej
    2 łyżki octu winnego
    pieprz kolorowy z młynka, do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z cebulką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć składniki sosu, doprawić pieprzem. Śledzie wymoczone pokroić na kawałki. Cebule pokroić w krążki lub kostkę. Groszek osączyć. Śledzie, cebulę i groszek ułożyć w w salaterce warstwami i dodać sos. Schłodzić.

Porady

Przepis poleciła Ziutula na stronie Gotujmy.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować